Vývoj České správy sociálního zabezpečení a její péče o dokumenty od 20. století do současnosti - Kohoutová, Radka (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je věnována České správě sociálního zabezpečení (dále jen ČSSZ). Konkrétně jejímu historickému vývoji od 20. století do současnosti a její péči o dokumenty. První část popisuje obecně sociální zabezpečení a charakterizuje ČSSZ. Druhá část práce je detailněji zaměřena na vývoj ČSSZ. V poslední části práce je vylíčen spisový a skartační řád ČSSZ, spisová služba OSSZ Hradec Králové a následně jsou tyto dvě kapitoly zhodnoceny.
Development of the Czech Social Security Administration and Its Care of Records
Keywords: vývoj ČSSZ; péče o dokumenty; sociální zabezpečení; činnost ČSSZ; CSSA development; care of documents; social security; CSSA activities