Vymáhání pohledávek zajištěných zástavním právem - Slavíková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce přibližuje problematiku zástavního práva. Obsahem je obecná charakteristika zástavního práva, jeho vznik a funkce, dále pak samotné zpeněžení zástavy, a to jak formou nedobrovolné dražby podle zákona č. 26/2000 Sb., v platném znění, tak formou soudního prodeje podle zákona č. 99/1963 Sb., Občanský soudní řád, v platném znění. Součástí práce je také přiblížení dalších forem zástavního práva jako práva podzástavního, soudcovského zástavního práva a praktického využití zástavního práva k cenným papírům.
Recovering of claims secured by lien
Keywords: zástavní právo; dražby; právní předpisy; Pohledávky; věřitelé; občanský soudní řád