Homeopatie a kojení - Králíčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2018)
V této práci se autorka zabývá problematikou homeopatické léčby, kterou využívají ženy při obtížích s kojením. Smyslem bylo nejen přiblížit princip homeopatické léčby a konkrétní homeopatické přípravky pro podporu kojení, ale také zjistit, zda ženy užívající homeopatickou léčbu mají dostatečné znalosti o zásadách správného užívání homeopatie. Práce je rozdělena na dvě základní části. První, teoretická část, je zaměřena na obecné informace o homeopatii, uvádí čtenáře do problematiky homeopatie (historie, základy homeopatie, výroba, manipulace s homeopatickým lékem). Je zde také zmíněna problematika kojení a homeopatické řešení těchto obtíží. Druhá, výzkumná část, obsahuje kvantitativní výzkum, který byl proveden prostřednictvím dotazníkového šetření, na vzorku 32 respondentek užívajících homeopatika na podporu kojení. V závěru naleznete hodnocení provedeného výzkumu.
Homeopathy and breastfeeding
Keywords: homeopatie; princip podobnosti; homeopatické léky; laktace; problémy s laktací; homeopathy; principle of similarity; homeopathic medicine; lactation; problems with breastfeeding