Proces plánování a trasování při přepravě nebezpečných věcí na území ČR - Bednářová, Božena (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zaměřuje na proces a přepravu nebezpečných věcí po silnici na území ČR. V první části je teoreticky popsána legislativa, charakteristika a specifika přepravy. Druhá část práce obsahuje analýzu současného procesu plánování a trasování přepravy nebezpečných věcí. Další část práce se zabývá samostatným procesem tvorby mapového podkladu zákazových značek B19, respektive vytvořením souboru, který sjednocuje souřadnice zákazových značek a ve svém výsledku obsahuje veškerý výskyt těchto značek na území ČR. V poslední části práce jsou navrhovaná opatření na zlepšení současného stavu procesu plánování zaměřená zejména na zanesení celého vytvořeného souboru do mapových a jiných podkladů a na jejich další využití.
The process of planning and tracing in the transport of dangerous goods in the Czech Republic
Keywords: přeprava; zákazová značka B19; nebezpečná věc; životní prostředí; plánování; mapy; transport; dangerous goods road sign; environment; planning; maps