Edukace pacientů v praxi všeobecné sestry - Bieliková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na edukaci pacientů v praxi všeobecných sester a konkrétně na edukaci pacientů, kteří trpí onemocněním diabetes mellitus. Práce se dělí na teoretickou a průzkumnou část. V teoretické části je popsána základní terminologie edukace a edukačního procesu. Dále je popsána role všeobecné sestry v edukačním procesu a její kompetence při výchově pacientů. Další část poskytuje základní informace o diabetu. V průzkumné části jsou analyzována data, která byla získána formou dotazníkového šetření. Do průzkumu jsou zařazeny všeobecné sestry z interních a chirurgických oddělení. Cílem práce bylo zjištění, jak všeobecné sestry realizují edukační proces.
Education of patients in general nurse practice
Keywords: diabetes mellitus; edukace; všeobecné sestry; diabetes mellitus; education; general nurses