Vliv rodinného a institucionálního prostředí na vzdělanostní dráhy romského dítěte - Jarošová, Sabina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá vlivy prostředí, které ovlivňují vzdělanostní dráhu romských dětí. Zaměřuje se především na rodinné a školní prostředí. Hlavními metodami jsou především zúčastněné pozorování a polostrukturovaný rozhovor.
The Influence of Family and Institutional Environment on Educational Paths of Roma Child
Keywords: Doučování; romský žák; vzdělanostní dráha; klima školy; Tutoring; roma student; educational path; school climate