Možnosti zavádění partnerství veřejného a soukromého sektoru při rozvoji města - Kopalová, Marie (Univerzita Pardubice, 2007)
Ve své bakalářské práci se podrobně zabývám tématem Partnerství veřejného a soukromého sektoru, jehož rozsáhlé a dlouhodobé investiční projekty se u nás v poslední době postupně stávají čím dál tím známějším pojmem. V první části se zabývám vymezením pojmu Partnerství veřejného a soukromého sektoru, jeho výhodami a problémy, dále popisuji PPP projekty, jejich konkrétní modely a jednotlivé smlouvy, které toto partnerství zakládají. Druhá část je vymezena pro popis a rozbor politiky vlády České republiky v oblasti PPP. Jsou zde také vysvětleny pozice jednotlivých účastníků, kteří se podílejí na PPP projektech, od jejich přípravy až po realizaci a také důležitá kritéria pro hodnocení PPP projektů. Třetí část je věnovaná projektu Čisté Horní Labe, jeho teoretické realizaci formou PPP a možným důsledkům této realizace pro rozvoj města Vrchlabí, jež je nositelem tohoto projektu.
Opportunities of introduction of Public private partnership for city development
Keywords: Public Private Partnership; Projects; private sector; public sector; PPP; projekty; soukromý sektor; veřejný sektor