Společná zahraniční a bezpečnostní politika EU - Šturma, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato práce si klade za cíl seznámit čtenáře s problematikou Společné zahraniční a bezpečnostní politiky EU. Zvláštní ohled je brán na oblast zahraničně-politických nástrojů současné Evropské unie. Práce se také věnuje formování společné obranné politiky a hodnocení její efektivity v současném mezinárodním prostředí.
Common Foreign and Security Policy
Keywords: Evropská Unie; zahraniční politika; obranná politika; vojenské mise EU