Testování a hodnocení použitelnosti vybraných turistických analogových map - Víšek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce pojednává o testování a hodnocení použitelnosti analogových turistických map a spadá do oblasti kartografie. V úvodních kapitolách je pozornost věnována zejména obecné rovině zpracovávané problematiky. V případě kartografie jsou objasněny pojmy náležící do tohoto oboru, je poukázáno na stávající způsoby hodnocení analogových map a proveden jejich rozbor. Další část je věnována obecné použitelnosti, autor se zde opět zabývá výkladem základních pojmů a zpracovává teoretická východiska, použitá k navržení metodiky umožňující testovat a hodnotit analogové mapy vzhledem k jejich použitelnosti. Správnost metodiky je ověřena realizováním skutečného testování s dodržením všech záležitostí, jež byly navrženy.
Usability testing and evaluation of selected tourist analog maps
Keywords: cartography; maps; Evaluation; testing; Usability; kartografie; mapy; hodnocení; testování; Použitelnost