Aktivní a pasivní zajištění v pojišťovnictví v ČR - Horáková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá aktivním a pasivním zajištěním pojišťoven v České republice a jeho vývojem mezi lety 2000 až 2006. Zaměřuje se na klasické formy zajištění a to od vývoje zajištění přes obecnou teorii a základní členění zajištění. V praktické části je popsán vývoj legislativy, týkající se pojištění a zajištění v České republice včetně harmonizace české legislativy s legislativou EU. Dále popisuje zajištění související s povodněmi v letech 1997-2002. Závěr diplomové práce je věnován názornému příkladu zajistného programu.
Active and passive reinsurance in the system of insurance in CR
Keywords: Insurance; reinsurance; reinsurance programs; catastrophic events; legislation; Pojišťovnictví; zajištění; zajistné programy; katastrofické události; legislativa