Návrh koncepce nosné plošiny pro elektromobil - Funk, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce pojednává o návrhu a řešení deformačních zón automobilů. Práce je rozčleněna do čtyř částí: První část popisuje význam a účel deformačních zón automobilů požadavky, které musí zajistit a umožnit. Druhá část se zaobírá vlastním návrhem podvozkového rámu a tvorbou výpočtového modelu. Třetí část popisuje základní optimalizaci a tvorbu rámu z hlediska tuhosti. Čtvrtá část nám analyzuje dané výsledky.
The conception project of supporting platform for electromobiles
Keywords: elektromobil; deformační zóna; koncepce plošinového rámu; výpočtové modelování; electromobiles; crumple zone; coneption pltform frame; computerized simulation