Reflexe religiozity ve vybraných psychoanalytických školách. - Brož, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce pojednává o reflexi religiozity ve vybraných psychoanalytických školách. V první části práce se zabývám světovými psychoanalytiky a jejich reflexí religiozity, druhá část pak sestává z komparace těchto osobností a z popisu vztahů mezi psychoterapií a náboženstvím.
Reflection of religiosity in selected psychoanalytic schools.
Keywords: religiosity; religion; psychoanalysis; Freud, Sigmund; Jung, Carl Gustav; Fromm, Erich; Grof, Stanislav; archetypes; ethics; illusion; transcendence; holotropic breathing; religiozita; náboženství; psychoanalýza; archetypy; etika; iluze; transcendence; holotropní dýchání