Hodnocení skladových zásob ve vybrané společnosti - Beneš, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou řízení skladových zásob ve sledovaném výrobním podniku. V první části jsou vymezeny základní logistické pojmy a popsány metody klasifikace zásob, zejména ABC a XYZ analýza. Druhá část se zaměřuje na analýzu zásob pomocí metod ABC, XYZ a vlastní KLM analýzy. Na základě výsledků jsou navržena opatření ke stabilizaci zásob, využití automatických návrhů objednávek, zavedení limitů ve výdejních automatech a rozšíření dodavatelské základny. Výsledky řízených rozhovorů ověřují proveditelnost navrhovaných změn.
Evaluation of inventory in the selected company
Keywords: řízení zásob; skladové hospodářství; ABC analýza; XYZ analýza; optimalizace zásob; logistika; inventory management; warehouse management; ABC analysis; XYZ analysis; inventory optimization; logistics