Škoda a náhrada škody v českém občanském právu - Valkounová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se vpráci zaměřila na objasnění problematiky týkající se škody a náhrady škody v českém občanském právu. Přibližuje základní pojmy, prevenci škod, jednotlivé druhy škod a s tím související náhrady škod, pojištění odpovědnosti za škodu i bezdůvodné obohacení.
Damage and compensation for the damage in the czech civil law
Keywords: občanské právo; Škoda; náhrada škody; odpovědnost za škodu