"What happened to the truth is not recorded": The untraditional narrative strategies of Julian Barnes´s Flaubert´s Parrot - Černá, Naďa (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá vzájemnou souvislostí a provázaností formy vyprávění a témat v románu Flaubertův papoušek současného britského prozaika Juliana Barnese. Vnitřní oragnizace tohoto románu reflektuje častá témata Barnesových románů: problém interpretace, hledání pravdy, objektivní zachycení minulosti.
"Co se stalo spravdou není zaznamenáno": Netradiční narativní postupy v románu Juliana Barnese Flaubertův papoušek
Keywords: anglická próza; narativní teorie; romány