Aktuální otázky rozvoje regionu Opavsko (se zaměřením na vzdělání a nezaměstnanost) - Řehulková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2007)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice aktuálních otázek rozvoje regionu Opavsko se zaměřením na vzdělání a nezaměstnanost. V úvodních částech vysvětluji základní příčiny vzniku a realizace regionálního rozvoje a regionální politiky a také charakterizuji Opavsko z pohledu jak fyzicko-geografického tak socioekonomického. Dále v práci hodnotím úroveň vzdělání a míru nezaměstnanosti v regionu, zabývám se problematikou absolventů a mladistvých a jejich umístěním na trhu práce. V závěru zjištěné výsledky vyhodnocuji a formuluji doporučení pro další vývoj.
Actual questions of development in region Opavsko (focused on education and unemployment)
Keywords: employment policy; rate of unemployment; Labour Market; youthfulness; Education; retraining; Regional Policy; politika zaměstnanosti; míra nezaměstnanosti; Trh práce; mladiství; vzdělání; rekvalifikace; Regionální politika