Internet bez bariér: analýza přístupnosti webových stránek vybraných státních institucí - Kokrda, Daniel (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá přístupností webových stránek. V teoretické části jsou kromě přehledu základních internetových technologií popsána nejvýznamnější pravidla a metodiky pro tvorbu přístupných webových stránek. Dále jsou uvedeny metody a nejznámější nástroje, pomocí kterých lze přístupnost testovat. Praktická část se věnuje analýze přístupnosti webových stránek, která byla provedena u vybraných ústředních orgánů státní správy České republiky.
Accessible internet: analysing the accessibility of selected state institutions' web sites
Keywords: web sites; accessibility; accessibility guidelines; analysing the accessibility; State administration; webové stránky; přístupnost; pravidla přístupnosti; analýzy přístupnosti; Státní správa