Chronická gastrointestinální a genitourinární toxicita u pacientů po ozáření pro karcinom prostaty - Koblížková, Eva (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem výzkumné práce bylo zjistit incidenci pozdních komplikací radioterapie technikou IMRT v oblasti genitourinární a gastrointestinální u pacientů léčených zářením pro karcinom prostaty. Definovat nejčastější ošetřovatelské problémy, určit cíle péče o tyto nemocné, stanovit plán ošetřovatelské péče ve formě map péče.
CHRONIC GASTROINTESTINAL AND GENITOURINARY TOXICITY IN PATIENTS AFTER RADIATION THERAPY FOR PROSTATE CANCER
Keywords: karcinom prostaty; radioterapie; gastrointestinální toxicita; genitourinární toxicita; ošetřovatelská péče; prostate cancer; radiation therapy; gastrointestinal toxicity; genitourinary toxicity; nursing care