Průmyslové zóny a jejich efektivnost v Pardubickém kraji - Zaninová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá efektivností průmyslových zón v Pardubickém kraji. První část obsahuje transformaci a její vliv na rozvoj regionů a průmyslu. Druhá část je zaměřena na podporu podnikání obzvláště na programy upravující průmyslové nemovitosti. Dále jsou uvedeny výhody a nevýhody průmyslových zón a s nimi spojená legislativa. V poslední části je charakterizován Pardubický kraj, jeho největší okresní města a s nimi spojený ekonomický vývoj, průmysl a rozvoj průmyslových zón.
Industrial zones and their effectiveness in Pardubice region
Keywords: industrial zones; transformation; Employment; GDP; průmyslové zóny; transformace; zaměstnanost; HDP; greenfields; Brownfields