Stavová regulace soustavy GUNT RT 050 - Šťastný, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá identifikací dynamických systémů a stavovým řízením. Práce popisuje návrh diskrétního pozorovatele stavu a stavových regulátorů pro odregulování trvalé regulační odchylky. Je provedena identifikace systému GUNT RT 050. Poté jsou provedeny simulace v prostředí MATLAB/Simulink s PID regulátorem a stavovými regulátory, který jsou navrženy pomocí umístění pólů a kvadraticky optimálního kritéria. Odezvy na stejné žádané hodnoty jsou naměřeny i na reálné soustavě GUNT RT 050 a porovnány s průběhy získanými v simulaci.
GUNT RT 050 State Space Control
Keywords: identification of dynamic system; state space control; GUNT RT 050; automation; identifikace dynamického systému; stavová regulace; automatizace