Číslicový řídicí systém pro regulaci otáček ventilátoru - Langer, Petr (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se věnuje zpětnovazebnímu řízení. V teoretické části jsou vysvětleny principy řízení s využitím PID regulátorů. V praktické části je popsán návrh číslicového řídicího systému s mikropočítačem řady ATMega pro regulaci otáček ventilátoru, který je následně prakticky ověřen.
Digital control system for regulation of fan RPM
Keywords: číslicový regulátor; PID; zpětnovazební řízení; mikropočítač; Digital controller; PID; Closed-loop control; Microcomputer