Využití ziskového modelu pro oceňování akcií - Jelínková, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá využitím ziskového modelu pro oceňování akcií Burzy cenných papírů Praha. Je zaměřena na metody fundamentální analýzy, především pak na praktickou aplikaci ziskového modelu pro zjištění správnosti ocenění vybraných akcií v segmentu SPAD Burzy cenných papírů Praha. V práci je také provedena analýza historických hodnot P/E ratio na světových trzích a v ČR. Závěrem práce je porovnání vnitřní hodnoty akcií s jejich tržní cenou, na jehož základě je naznačeno investiční doporučení a posouzení možnosti využití ziskového modelu pro oceňování akcií na českém kapitálovém trhu.
Usage of earning model for evaluating of shares
Keywords: Akcie; fundamentální analýza; ziskové modely; P/E ratio; vnitřní hodnota akcie; Investice; Shares; fundamental analysis; profit model; P/E ratio; intrinsic value of shares; Investment