Poptávka v dopravě - Netolický, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Předmětem diplomové práce je poptávka v dopravě. Práce je zaměřena především na poptávku v osobní dopravě, řízení poptávky v osobní dopravě, shrnutí programů a přístupů k řešení řízení poptávky a jejich vyhodnocení. Po seznámení se základními pojmy a teorií týkající se specifik poptávky, elasticitou a nerovnoměrností se práce věnuje přímo analýze výkonů v osobní dopravě. Konkrétní problémy jsou řešeny v poslední části diplomové práce, která pojednává především o řízení poptávky v dopravě, dopravní indukci a redukci a v neposlední řadě o programech řízení poptávky, včetně návrhu přímo pro konkrétní lokalitu.
Transportation demand
Keywords: poptávka; osobní doprava; řízení poptávky; marketingový průzkum