Možnosti úspěšného společenského uplatnění dětí s Downovým syndromem v pásmu lehkého stupně postižení - Valášková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je věnována Downovu syndromu, jeho historií, základním údajům a zároveň problému vzdělávání a integrace do společnosti takových jedinců. Praktická část vznikla na základě rozhovorů s lidmi, kteří mají s touto problematikou zkušenosti.
Possibilities of succesful social functioning of children with Down´s syndrome in the zone of a slight degrese disablement
Keywords: Down´s syndrome; intellectual abilities; Education; Integration; Downův syndrom; rozumové schopnosti; výchova a vzdělávání; Integrace