Efekt předoperační chemoterapie u nemocných s HER - 2 pozitivním karcinomem prsu - Prachařová, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Karcinom prsu je nejčastějším nádorovým onemocněním u žen. Vzhledem k zavedení screeningu karcinomu prsu a zavádění nových diagnostických i terapeutických metod dochází v dnešní době nejen ke snižování radikality operačních výkonů, ale především ke snižování úmrtnosti na toto onemocnění. Teoretická část se zaměřuje na léčbu karcinomů zejména léčbu cílenou. Samozřejmostí je také popis anatomie a lymfatického systému prsní žlázy, epidemiologie, klinický obraz a diagnostika karcinomů. Dále jsou v diplomové práci popsány typy nejčastěji diagnostikovaných karcinomů a jejich klasifikace. Praktická část pojednává o efektu neoadjuvantní léčby přípravkem Herceptin.
Effect of preoperative chemotherapy by patients with HER - 2 positive breast cancer
Keywords: karcinom prsu; chemoterapie; Herceptin; HER - 2 pozitivita; breast cancer; chemotherapy; Herceptin; HER - 2 positivity