Plastika tříselné kýly suturou nebo s použitím síťky - Loumová, Anna (Univerzita Pardubice, 2010)
Hlavním tématem této diplomové práce je problematika inguinálních hernií. V teoretické části práce se podrobněji seznámíme s klinickou charakteristikou tohoto onemocnění, etiopatogenezí, komplikacemi, reparačními metodami nebo s režimem "jednodenní chirurgie". Nosnou částí diplomové práce je výzkumná část, která je vytvořena na základě prospektivní studie. Výzkum probíhal na chirurgických odděleních Pardubické krajské nemocnice a.s. a Oblastní nemocnice Náchod a.s.
The groin hernia repair - the suture or mesh
Keywords: inguinální hernie; klinická charakteristika; etiopatogeneze; Komplikace; reparační metody; groin hernia; clinical characteristics; ethiopathogenesis; Complications; surgical methods