Pardubická dívčí škola Vesna (1861 - 1949) - Láryšová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce zahrnuje historii dívčího vzdělávání od 2. poloviny 19. století do 1. poloviny 20. století. Dále se zabývá brněnským spolkem Vesna a jeho vlivem na vzdělání ve střední Evropě. Konkrétně je práce zaměřena na dívčí školu v Pardubicích, "Východočeskou Vesnu".
Girl's school Vesna in Pardubice (1861 - 1949)
Keywords: vzdělání; školství; dívčí školy; Spolky; Pardubice; Education; Educational system; girl's schools; clubs