Povědomí a míra dodržování odbornych kompetencí vybranych nelékařskych zdravotnickych pracovníků na pracovištích radiodiagnostiky - Bačinová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce zahrnovala legislativní přehled informací tykajících se kompetencí, procesu získávání odborné způsobilosti k vykonu povolání a systému vzdělávání u vybranych nelékařskych zdravotnickych pracovníků působících na pracovištích radiodiagnostiky. Vyzkumná část byla realizována prostřednictvím nestandardizovaného dotazníkového šetření vlastní tvorby, které zkoumalo teoretické znalosti respondentů v oblasti jejich kompetencí a míru dodržování těchto kompetencí v klinické praxi. Cílovou skupinu tvořily všeobecné sestry a radiologičtí asistenti.
Awareness and Adherence to Professional Competencies of Selected Non-Medical Health Care Professionals in Radiodiagnostic Workplaces
Keywords: kompetence; radiologický asistent; všeobecná sestra; legislativa; radiodiagnostika; competencies; radiology assistant; general nurse; legislation; diagnostic radiology