Bonus - malus systém v neživotním pojištění - Berka, Jakub (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce zachycuje bonus-malus systém v neživotním pojištění. Úvodní část podrobně vymezuje základní principy pojišťovnictví. Následující části se zabývají teoretickými podklady potřebnými pro tvorbu bonus-malus systémů. V dalších částech jsou nejprve porovnávány vybrané systémy využívané na českém pojistném trhu a poté je na základě získaných poznatků zkonstruován vlastní návrh bonus-malus systému.
Bonus - malus system in non-life insurance
Keywords: Bonus-malus; non-life insurance; Markov processes; neživotní pojištění; Markovovy procesy