Riot grrrls - feminismus v punkové subkultuře - Taševská, Barbora (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je věnována stručným dějinám feminismu se zaměřením na feminismus v hudbě. Zabývá se feministickým hnutím Riot grrrls, které vzniklo na přelomu 80. a 90. let 20. století a je přímo spojeno s punkovou hudební subkulturou. Předmětem zájmu jsou dívky a ženy hlásící se k tomuto hnutí v České republice.
Riot grrrls - feminism in punk subculture
Keywords: riot grrrls; feminismus; anarchofeminismus; ženy; punk; subkultura; riot grrrls; feminism; anarchofeminism; women; punk; subculture