Perovskitové sloučeniny typu SrVxTbySn1-(x+y)O3 - Burkovičová Aneta (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem této diplomové práce bylo připravit pigmenty na bázi cíničitanu strontnatého dopovaného lanthanoidy (terbium) a vanadem obecného vzorce SrVxTbySn1-(x+y)O3, kde x = 0; 0,025; 0,05; 0,1; 0,2; 0,3; 0,4; 0,5; y = 0,1 a 0,3, s teplotou výpalu pohybující se od 1300 do 1500 °C, které by mohly najít uplatnění při vybarvování nátěrových hmot a keramických glazur.
Perovskite compounds of the SrVxTbySn1-(x+y)O3 type
Keywords: Perovskity; barevné pigmenty; ekologické pigmenty; Perovskites; coloured pigments; environmentally friendly pigments