Bezpečnostní rizika projektů "Smart Cities" - Langer, Jakub (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou Smart cities a technologií IoT a Cloud z hlediska bezpečnosti. Autor uvádí několik konceptů Smart city a popisuje jejich zranitelná místa i možná protiopatření na základě mezinárodní rešerše.
Security risks of Smart Cities projects
Keywords: inteligentní města; internet věcí; cloud; inteligentní sítě; inteligentní vozidla; inteligentní budovy; smart cities; IoT; cloud; smart grid; UAV; BAS; smart car