Porod v době pandemie Covid-19 - Šteflová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2022)
Teoreticko-průzkumná část bakalářské práce se zabývá problematikou dopadů pandemie Covid-19 na české porodnictví. Téměř dva roky trvající pandemická krize se úzce dotýkala všech zdravotnických zařízení a zdravotníků, porodnice a porodní asistentky nevyjímaje. Značná část teoretické části je věnována péči porodní asistentky o ženu během pandemie. Průzkumná část bakalářské práce si klade za cíl přiblížit se k reálným zkušenostem porodních asistentek s dodržováním vládních opatření, znalosti o užívání ochranných pomůcek a dopadu na prožívání porodu u rodících žen.
Childbirth during the Covid-19 pandemic
Keywords: hygienická dezinfekce rukou; pandemie Covid-19; porod; porodní asistentka; osobní ochranné pracovní prostředky; hand hygiene; Covid-19 pandemic; childbirth; midwife; personal protective equipment