Elektronizace veřejné správy České republiky - Valenta, Pavel (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá popisem procesu elektronizace veřejné správy v České republice. Teoretická část je věnována vymezení základních pojmů e-Government, datové schránky, Czech POINT, které jsou v práci používány. Dále je zde popsán samotný vývoj elektronizace veřejné správy. V praktické části je zpracována praktická využitelnost datových schránek a projektu Czech POINT pro podnikatelské i soukromé subjekty. Informace byly čerpány na základě dotazníkového šetření.
Electronization of the Public Administration in the Czech Republic
Keywords: datové schránky; e-Government; elektronický podpis; Czech POINT; veřejná správa; data mailboxes; e-Government; electronic signature; Czech POINT; public administration