Vzdělávání žen v Evropské unii - Kadlecová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována problematice vzděláváním žen v Evropské unii. Postihuje období od první poloviny 19. století do současnosti. Dále se zabývá situací ve vzdělávání v České republice a členských státech Evropské unie a rozdíly v jejich systému. Součástí práce jsou statistiky mužů a žen ve vzdělávání a jejich úspěšnost ve studiu.
Women´s education in European Union
Keywords: Education; women; education institutions; emancipation; Vzdělávání; ženy; vzdělávací instituce; emancipace