Lehký motorový vůz pro regionální dopravu - Pilný, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá studií lehkého motorového regionálního vozidla. Návrh podvozku je proveden včetně návrhu vypružení, výpočtu vlastních frekvencí a výpočtu bezpečnosti proti vykolejení. Pro skříň je zpracováno vnitřní uspodářání interiéru a uložení hnacího agregátu. Proveden je výpočet zúžení dle kinematického obrysu UIC 505-1. Návrh brzdy pojednává o mechanické i pneumatické části brzdy.
Light motor unit for a regional transport
Keywords: kolejová vozidla; motorová vozidla; podvozky; Brzdy; vypružení vozidel; pohony