Srovnávání výsledků aspirační cytologie s histologickým nálezem u nádorů podjaterní krajiny - Pekárková, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zaměřuje na srovnávání výsledků aspirační cytologie s histologickým vyšetřením. Zabývá se rovněž klinickým významem těchto vyšetření v rámci diagnostiky nádorů podjaterní krajiny. Snaží se upozornit na jejich významnost a nezastupitelné postavení. Skládá se z části teoretické, ve které jsou zmíněny daná vyšetření a také obecně nádory podjaterní krajiny. V praktické části je použita metoda retrospektivního šetření. Vyhodnocení výzkumné oblasti je provedeno formou grafů a tabulek, doprovázené písemným komentářem.
A comparison of aspiration cytology with histological finding near tumor below-hepatic slash-grain wood
Keywords: Aspirační cytologie; histologická vyšetření; endosonografie; endoskopie; nádory; Aspiration cytology; histological examination; endosography; endoscopy; tumours