Vývoj zaduženosti ČR - Černý, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce analyzuje vývoj zadluženosti České republiky za období 2018-2022. Práce se zaměřuje na veřejné rozpočty a jejich specifika. Zkoumá vývoj státního a veřejného dluhu, včetně ukazatelů z magického čtyřúhelníku. Na základě analýzy představuje práce pohled na potenciální vývoj a předkládá možná nápravná opatření.
Development of the Czech Republic´s indebtedness
Keywords: veřejné rozpočty; rozpočtová odpovědnost; magický čtyřúhelník; státní dluh; veřejný dluh; public budgets; fiscal responsibility; magic quadrilateral; national debt; public debt