Vliv finanční krize na český bankovní sektor - Kubálek, Radim (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na to, jak finanční krize ovlivnila český bankovní sektor. A to z pohledu přímých dopadů na hospodářské výsledky českých bank, tak i dopadů nepřímých – vznik bankovní unie. Díky vysoké provázanosti českých bank na zahraniční vlastníky, je následně provedena komparace výsledků českých bank a jejich vlastníků.
Impact of the Financial Crisis on the Czech Banking Sector
Keywords: banky; bankovní unie; centrální banka; finanční krize; komparace; banks; banking union; central bank; comparison; financial crisis