Dětská mozková obrna - Hloupá, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je zaměřená na poměrně rozšířené onemocnění dětská mozková obrna. Věnuje se historii, rozdělení DMO z hlediska forem, které jsou určeny podle typických projevů a zasažení mozku jedince. Dále je práce zaměřená na rozdělení podle příčiny vzniku, typické příznaky, léčbu a výskyt v rámci Evropy a České republiky.
Cerebral palsy
Keywords: dětská mozková obrna; spastické formy; nespastické formy; prenatální; perinatální; postnatální; cerebral palsy; spastic forms; non-spastic forms; prenatal; perinatal; postnatal