Ekotoxikologické testování na příkladu hodnocení barviva - Černá, Patricie (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá ekotoxikologií, její legislativou a testováním ekotoxicity barviva Reactive Yellow 85. V práci jsou popsány základní vlastnosti testovaného barviva, principy ekotoxikologických testů na dafniích a řasách a zhodnocení výsledků toxicity barviva.
Ecotoxicological testing on an example of a dye
Keywords: ekotoxikologie; ekotoxikologické testy; dafnie; řasy; Reactive Yellow 85; ecotoxicology; ecotoxicological tests; daphnia; algae; Reactive Yellow 85