Analýza viditelnosti vybraných starověkých hradišť ve východních Čechách - Žabková, Renata (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce se zabývá analýzou viditelnosti vybraných starověkých hradišť ve východních Čechách. Detekováno bylo území z hradišť viditelné a také vzájemná viditelnost hradišť. Výsledky analýz využije Východočeské muzeum v Hradci Králové. K analýzám byl použit software ArcGIS for Desktop.
Visibility Analysis of Selected Ancient Settlements in Eastern Bohemia
Keywords: archeologie; starověká hradiště; dálkový průzkum Země; geografické informační systémy; prostorové analýzy; viditelnost; archeology; ancient settlements; remote sensing; geographic information systems; spatial analysis; visibility