Problematika mentální anorexie v období dospívání - Machová, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Teoreticko-výzkumná bakalářská práce se zabývá problematikou mentální anorexie v období dospívání. Práce mapuje vztah mezi tělesnou stránkou a psychickou stránkou v období dospívání, kdy dochází k velkým změnám ve vývoji člověka. Zabývá se problematikou mentální anorexie, jejími příčinami, projevy, důsledky, prevencí a způsoby léčby. Výzkumná část je zaměřena na povědomí a také zkušenosti žáků 9. tříd v oblasti poruch příjmu potravy a také na to, jak žáci vnímají své tělo.
Mental anorexia in the period of adolescence
Keywords: adolescence; mentální anorexie; mentální bulimie; poruchy příjmu potravy; terapie; adolescence; mental anorexia; mental bulimia; eating disorders; therapy