Majetek obcí a jeho vliv na rozvoj obce - Sobotka, Martin (Univerzita Pardubice, 2009)
Obecní majetek tvoří materiální základnu pro výkon veškerých kompetencí obce. Je proto důležité, aby rozhodnutí nebyla vykonávána parciálně, ale spíše v komplexním pojetí, přičemž je nezbytné zvážit situace, které využívání majetku ovlivňují. Tato rozhodnutí by měla být součástí efektivního a systematického rozhodování obce s cílem podpořit realizaci svých strategických rozvojových cílů. Jejich konečným výsledkem bude dopad na kvalitu života (předpokladem je, že tato změna bude pozitivní). Změny v kvalitě života působí na sociálně ekonomický rozvoj obce, samotný život v obci, ale také na podnikatelské aktivity. Jelikož tyto změny v kvalitě života ovlivňují další procesy v obci, bylo v této práci použito systémového přístupu k této problematice. Předmětem dalšího zkoumání je vytváření dalších simulačních modelů.
Property of municipalities and its influence on development of municipality
Keywords: obce; majetek; kvalita života; dynamické systémy; municipalities; Property; quality of life; dynamic systems