Podpora laboratorní výuky bezdrátových sítí LAN - Pašta, Marcel (Univerzita Pardubice, 2012)
V teoretické části se tato bakalářská práce věnuje vysvětlení základních principů bezdrátových sítí LAN. Popisuje, jakým způsobem se bezdrátové sítě rozdělují, jaké standardy se používají a jakým způsobem se sítě zabezpečují proti útočníkům. Navíc jedna z kapitol popisuje faktory, které ovlivňují funkčnost bezdrátových sítí. Praktická část je věnována laboratorním úlohám. Celkem je sepsáno sedm různých cvičení, které procvičují znalosti nabyté z teoretické části. Ve většině případů na sebe jednotlivé úlohy navazují a každá další úloha obohacuje předcházející o další nový úkol. U každého cvičení je napsáno, jaké hardwarové a softwarové vybavení je ke zdárnému splnění potřeba. Pro kontrolu, zda se úkony podařilo správně vykonat, je v přílohách této práce obsažen jak postup instalace, tak i odpovědi na všechny zadané otázky.
Support of laboratory education of wireless LAN
Keywords: bezdrátová síť; Wi-Fi; WLAN; IEEE 802.11; WEP; WPA; laboratorní úloha; wireless network; Wi-Fi; WLAN; IEEE 802.11; WEP; WPA; laboratory task