Demografický vývoj v letech 1961-1994 a jeho perspektivy v okrese Havlíčkův Brod - Balcarová, Blanka (Univerzita Pardubice, 1995)
Tématem práce je demografický vývoj v letech 1961-1994 a jeho perspektivy v okrese Havlíčkův Brod. Cílem studie je seznámení s problematikou demografického vývoje daného okresu, tedy tím, jak se vyvíjel počet a struktura obyvatelstva od počátku 60. let a jaké jsou jeho výhledy z hlediska počtu a věkového složení obyvatel do budoucna.
Keywords: demografie; obce; Havlíčkův Brod; historie; obyvatelstvo; prognóza