Rekonstrukce podvozku elektrické jednotky řady 471 - Poláček, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá rekonstrukcí podvozku elektrické jednotky řady 471. Rekonstrukce se týká změny relativně pevného vedení dvojkolí dvojkolími rejdovými. Autor v práci navrhuje provedení této změny, které spočívá v uvolnění pevného připojení ojniček. Propojení ojniček je realizováno pomocí mechanizmu zajišťujícího přenos tažných sil a zároveň umožňující natáčení dvojkolí.
Reconstruction of electric unit bogie for the carriage series 471
Keywords: železniční doprava; elektrické lokomotivy; podvozky; Rekonstrukce; dvojkolí