Zjištění zda učitelé středních škol pozorují rozdíly mezi žáky z běžných základních škol nebo žáky ze škol s určitým zaměřením - Plšková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
V této práci je snaha o shrnutí možností českých žáků při středoškolském studiu. Zjišťuje se, zda mají všichni žáci stejné možnosti a zda-li záleží na tom, z jaké základní školy pocházejí. Dále se v práci zjišťuje, jestli žáci, kteří pocházejí ze základních škol s určitým zaměřením na nějaký vybraný předmět nebo okruh předmětů, mají výhodu oproti ostatním žákům, kteří navštěvovali běžnou základní školu. Výzkum k práci probíhal formou dotazníku, jako respondenti byli vybráni středoškolští učitelé ze škol v Hradci Králové.
Findings if teachers of grammar-schools observe differences betwen pupils of common primary-schools and pupils of schools with specific sight
Keywords: Vzdělávání; kutikulární reformy; základní školy; Česká Republika; Education; culicular reform; primary school; Czech Republic