Modelování pravidlových systémů v oblasti veřejné správy - Pírko, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce pojednává o využití klasifikačních pravidlových systémů jako systémů pro podporu rozhodování regionálního managementu. Obsahuje návrh dvou metod klasifikace spokojenosti občanů (rozhodovací stromy a fuzzy inferenční systémy), návrh modelů spokojenosti občanů se životním prostředím v Chrudimi a hodnocení jejich výsledků.
Rules systems modelling in the public administration area
Keywords: classification systems; fuzzy inference systems; decision trees; regional management; The European Common Indicators; Satisfaction; klasifikační systémy; fuzzy inferenční systémy; rozhodovací stromy; regionální management; Společné Evropské indikátory; Spokojenost