Ekonomické a technické aspekty v opravárenství se zaměřením na lakování - Nováková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá ekonomickými a technickými aspekty v opravárenském lakování. Uvádí legislativu týkající se lakování automobilů. Popisuje technologický postup lakovacích procesů, provoz konvenčních lakovacích kabin na různé druhy energie a novinku v této oblasti s několika patentovými řešeními spol. Zhiger ze Švýcarska a italského výrobce Saico. Dále představuje robotizované sušící zařízení a pomocí výpočtů a měření porovnává energetickou náročnost konvenční lakovací kabiny, Zhiger zone zero a robotů. Závěr se zabývá vyhodnocením nákladů na provoz dle současného reálného prostředí v ČR a nabízí snadnější orientaci v návratnosti investic.
Economic and technical aspects of repairing with focus on varnishing
Keywords: lakování; legislativa; technologie; varnishing; legislation; technology